Mintajelentések 360 fokos vezetői felmérésről

Vezetők, humánerőforrás szakemberek, döntéshozók számára

A részletes információk megtekintéséhez, kérem, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Egyéni értékelések

1. Egyéni visszajelzés - Personal report

Az értékelésben résztvevő vezető számára készített visszajelzés megmutatja, hogy az önmagáról alkotott képe mennyiben és pontosan miben tér el a vele kapcsolatban álló, a szervezet különböző pozícióit betöltő személyek megítélésétől.

2. Vezetői jelentés - Coaching report

A visszajelzés részletes elemzést tartalmaz a vezetői hatékonyságot befolyásoló működésmódokról. Fejlesztési tervet és útmutatást ad a hiányzó kompetenciák vonatkozásában.

3. Vezetői fejlődés elemzés - Evaluation report

A vezető fejlesztését irányító munkatárs számára készített visszajelzés megmutatja a fejlesztés kezdetekor és az aktuálisan kiértékelt kompetenciák közötti eltéréseket. Útmutatóul szolgál a további képzési célok meghatározásához, illetve a hatékonyabb vezetői működés kialakításához.

4. Vezetői karizma értékelés - Ledership charizma report

Megmutatja, hogy a vezetőt a környezete milyen mértékben tartja karizmatikusnak az alapján, hogy milyen viselkedést, magatartást tartanak rá jellemzőnek. Továbbá egy viszonyszámban azt is leírja az elemzés, hogy az illető vezető "karizma indexe" (karzmatikusságának mértéke), hogyan viszonyul a vezetők nagyátlagához.

Szervezeti értékelés

5. Szervezeti vezetéselemzés - Management analysis

Amikor a szervezeti szintű vezetésről készül értékelés, abból a felső vezetés számára kiderül, hogy milyen mértékben egységes a vállalat vezetősége a vezetői szemlélet, a küldetés, a stratégiai célok tekintetében és az is, hogy ezzel összefüggésben milyen fejlesztési, képzési célokat érdemes prioritásnak tekinteni.

 360 fokos vezetői felmérés

 Elmélet Módszer
 Mintajelentések Eredmény  Haszon
   
 Ajánlatok díjazással Egyedi ajánlatkérés Próbateszt igénylés

 

Scroll to Top